keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Joka kodin arki-Design

Meistä jokainen on varmasti nähnyt ja ihastellut mitä ihastuttavampia design -esineitä, joista voimme vain haaveilla, kun katsomme hintalappua. Onneksi meillä on paljon suomalaista ns. arkidesignia, joihin meillä jokaisella on varaa, ainakin pienen säästämisen jälkeen.

Itse ostin jokunen viikko sitten Aalto teräsvadin, josta olin jo kauan haaveillut, mutten ollut koskaan raaskinut sitä sitten kuitenkaan ostaa. Haaparannan Ikeassa käydessäni viereisessä Iittala Outletissa sattui olemaan todella huikea tarjous ja teräsvadin sai omakseen 300 kr:lla eli alle puoleen hintaan! Pakkohan se tarjous oli hyödyntää, koska olin siitä jo niin kauan haaveillut! Onnellisina sitten köröttelimme minä, teräsvati ja Ikean ostokset sieltä kotiin. :=)

Itse en omista mitään kalliita design -esineitä, mutta löytyyhän minultakin jokunen pieni esine, jotka tuovat arkeeni ainakin jonkin asteista designia ja luksusta. Keräsin teille niistä tähän pienen kuvakokoelman. Uskon, että näitä löytyy myös monen muun suomalaisen koti-sisustajan hyllyistä ja kaapeista. :=)
Uutuuttaan kiiltelevä Aalto -teräsvati sai seurakseen pinkin kynttilän ja Prismasta löytynet
todella kauniit koristekivet. Taustalla samalla reissulla Ikeasta ostettu Skimmer -kynttilänjalka,
joka sopii mielestäni täydellisesti Aalto-vadin seuraksi.


Pienet Aalto-maljat ovat intohimoni ja niitä löytyykin vitriinistäni useampaa väriä.
Käytän näitä arkenakin mm. sokerikkona... eri vuodenaikoina pöydässä on aina eri värinen.


Lisää minikokoisia Aalto-maljoja... :=)


Tarkoin varjelemani Arabian linnut 1990-luvun alusta: Timo (takana) ja Liisa.
Nämä kuuluvat Howard Smith:n suunnittelema Parvi -sarjaan, jota ei ole valmistettu enää aikoihin.
Minulta puuttuu sarjan suurin lintu Kaisa, jota on huutokaupoissa tms erittäin harvoin myynnissä ja
silloinkin niiden hinta nousee satoihin euroihin! :=(

 
Harry Bertoian 50-luvulla suunnittelema Wire -lankatuoli.
Tosin en ole 100% varma onko tämä aito, mutta ainakin helkkarin hyvä kopio! :=)
Saadessani tuolin, sen kromipinta oli aika huonossa kunnossa. Samalla kun tuoli hiekkapuhallettiin,
päätin vaihtaa väriä. Nyt siinä on hennosti metallinhohtava shamppanjan hienostunut sävy.


Alvar Aallon servettirenkaat ovat karut, mutta yksinkertaisuudessaan jotenkin herttaiset.
Niitä olen ostanut Iittala Outleteista sekä Huuto.Netistä ja niitä löytyy kolmea eri väriä:
Petrooli, alumiini sekä musta. Ruokavieraille näistä voi sitten aina valita kattaukseen sopivan väriset. :=)


Iittalan Kivi -tuikku on varmasti tuttu meille kaikille.
Myös näitä on mukava pitää esillä eri värisiä eri vuodenaikoina.
Jouluna kynttilänvalossa hohtavat tietenkin punaiset, keväällä vaalean vihreät ja
syksyllä pomeranssin & ruskean sävyt.

Pala kaunista Suomea...

Juhannuksena minulla oli oiva tilaisuus kuvata kaunista luontoamme aivan itä-rajan tuntumassa. Sääkin suosi eikä pahemmin ripsutellut vettä juuri nimeksikään.
Tämän juhannuksen ehdoton ykkösbongaus oli Neitokorento, joka pörräsi 5-6 yksilön parvessa joen törmällä keskellä metsää. Kuinka hienoja ne olivatkaan sinisine siipineen, jotka metallinhohtoisina säihkyivät auringonsäteiden osuessa niihin! Todella kaunis näky! Mutta olivat kyllä epelit aika vaikeita kuvattavia, koska olivat niin sukkelia liikkeissään! :=)

Neitokorento paistattelee päivää lumpeen lehdellä

Neitokorennot kirmasivat kilpaa ihan vedepinnan yläpuolella.

 
Suopursu kukkii

Kissankello tai joku vastaava

Puolukkasatoa odotellessa...

Pitkospuut

Karua ja kaunista samassa kuvassa

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Juhannustaikoja

Perinteiseen suomalaiseen juhannuksen viettoon kuuluvat varmastikin juhannussauna, -kokko, juhannustanssit juhannuskoivuineen sekä tietenkin Suomen lippu. Juhannus on virallinen liputuspäivä, jolloin liputetaan koko juhannusyö ja juhlitaan yötöntä yötä.

Wikipedian mukaan monet juhannuksen perinteistä juontavat juurensa vanhaan eurooppalaiseen valon ja hedelmällisyyden juhlaan kesäpäivänseisauksen aikana. Juhannuksena on tehty runsaasti erilaisia juhannustaikoja, joista tunnetuimpia ovat erilaiset lemmentaiat. Niillä pyrittiin takaamaan naimaonni, näkemään tuleva puoliso tai saamaan haluttu henkilö puolisoksi. Juhannustaioista monet tehtiin alasti ja naimaikäiset tytöt koettivat saada selville tulevan sulhasensa esimerkiksi kiertämällä kolmesti saunan ympäri ja kurkistamalla lakeisesta sisään tai katsomaan keskiyöllä alastomana lähteeseen. Juhannussaunassa valmistauduttiin houkuttelevammaksi kosinnan kohteeksi lukemalla loitsuja ja kylpemällä kukista tehdyllä vihdalla..

Teinköhän itsekin viime kesänä alitajuntaisesti jotain juhannustaikoja,
kun makoilin pihanurmella kukkakoriste varpaiden välissä...??
Tämän viikon säätietoja kun katsoo, niin tulee väkisinkin mieleen meidän juhannus vuodelta 2008: Kesken iltapäivän grillauksen taivas repesi ja hetkessä pihaterassimme oli kaaoksen vallassa! Taivaalta nimittäin satoi yks kaks tuutin täydeltä RAKEITA! :=))

Grillimestarin taidonnäyte loppui lyhyeen kun taivas repesi kesken grillauksen ja porukka juoksi suojaan!

Hetken aikaa pihamaa oli ihan valkoinen.
Näky jota et ihan äkkiseltään odota näkeväsi juhannuksena.

Viime kesäinen juhannus oli onneksi huomattavasti parempi: Aurinko paistoi ja vietimme mukavaa rentoa keskikesän juhlaa muutaman hyvä ystävämme kanssa. Grillasimme monenmoisia herkkuja ja väliin siemailtiin kuplivia virvokkeita, kohtuudella toki! Hauskaa oli ja naapurit saivat (joutuivat?) kuuntelemaan naurunremakkaamme iltamyöhään. Nooh, onneksi asumme omakotitalossa ja pihaa on jonkin verran ympärillämme, ettemme olleet ihan naapurien seinän takana.

Tulen liekkinä saavuit kerran... :=)

Weber pihisee ja possunkylki tirisee...


Viimekesänä koristelin pihaterassin koivunoksa -nipuilla.
Helppo ja nopea tapa saada perisuomalaista juhannustunnelmaa.

Mustakaahan nauttia näitä sitten kohtuudella! :=)

TOIVOTTAVASTI TÄSTÄ JUHANNUKSESTA TULEE YHTÄ RENTOUTTAVA JA NAURUHERMOJA KUTKUTTAVA!

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Löytöjä kirppareilta

Kirpparit ovat yksi vapaapäivieni suuria intohimoja. Kirpparit ovat siitä kummallinen paikka, että siellä herää aivan käsittämättömän suuri uteliaisuus: Koskaan et tiedä minkä aarteen joku on tuonut myyntiin edullisesti! Mutta fiksu on ollut se, joka kirpparit yleensäkään on keksinyt: Mikä oiva tapa se onkaan tosiaan kierrättää tavaraa! Viime viikonloppuna pidimme itsekin hyvän ystäväni sisustusliikkeen pihapiirissä kirppari-/rompetori -päivän. Moni itseä jo kyllästyttänyt esine löysi uuden kodin. Molemmat osapuolet hyötyivät ja kokivat suurta tyydytystä ja iloa: Myyjänä minä sain turhat tavarat pois nurkista pölyttymästä pientä korvausta vastaan ja ostaja löysi ehkä kauan etsimänsä "aarteen"... WIN-WIN -situation! :=)

Omasta mielestäni kirppareiden perusidea on tehdä halpoja löytöjä ja siellä on lupa tehdä (jossain määrin turhiakin) heräteostoja. Eurolla jos on jotain ostanut hetken mielijohteesta, niin eipä sitten harmita, jos ostos jääkin jostain syystä käyttämättä! :=) Surullista kirppareilla vain on se, että valitettavan moni myyjä on ikään kuin unohtanut tuon perus-idean: Tavaroita yritetään myydä ihan tolkutomilla hinnoilla, joskus jopa yli kaupan hinnan. Se jos mikään harmittaa, jos löydät jonku mieluisan tavaran ja hinta hipoo pilviä... Toinen asia, joka tympäsee on myyjät, jotka ovat kantaneet kaikenmaailman (suoraan sanottuna) ROSKAT myyntiin. Miten kukaan voi luulla, että yhtään kukaan ostaisi rikkinäisiä ja käyttökelvottomia tavaroita, esimerkkinä mainittakoon aikoinaan näkemäni partakone, jossa luki ettei se toimi. Siis haloo! Ja mikä kauheus ja ällötys onkaan käytetty kosmetiikka kirppareilla: Loppuunkäytettyjä huulipunia, härskiintyneitä aurinkorasvapurkkeja, joissa on tilkka jäljellä jne jne... YÄK sanon minä!

Onneksi on kuitenkin paljon kirpparimyyjiä, jotka noudattavat minunkin suosimaa kirppari-ideologiaa eli hyvää tavaraa halpaan hintaan. Tässä muutama esimerkki omista viime aikojen kirpparilöydöistäni:


Tähän hopeansävyiseen KERAMIIKKAMALJAKKOON aion tehdä silkkikukka-asetelman.
Tällä hetkellä tosin siinä tököttää tuo yksittäinen oksa odottamassa ideaa millainen asetelma siihen tulisi.

Tämä RUUKKU ja TEKOKUKKA löytyivät samalta kirpparilta.
Ruukku oli alunperin kiiltävän (todella teennäisen) hopean värinen, mutta ystäväni ideasta
siihen suhautettiin vähän mattamustaa spraymaalia ja ilme muuttu täysin!


LASIPURKKI, jonka hintalapussa luki, että se olisi Iittalan. Itse epäilen kyllä sitä todella vahvasti, koska en ainakaan ole koskaan nähnyt että Iittalalla olisi tällaisiä purkkeja ollut. Mutta niin tai näin, jollain tapaa nätti se on. :=)


Tämä TEESIHTI & aluskuppi kirpparilöytö on todella arkinen eikä kovin kauniskaan.
Mutta koska se vaikutti todella käytännölliseltä vekottimelta, niin se sai muuttaa meille!
Ja sitä se kyllä on ollutkin ja se on ollut meillä siitä lähtien ahkerassa käytössä! :=)



Näin kauniita SUOLA- JA SOKERISIROTTIMIA en ollut koskaan nähnyt, joten ne oli pakko ostaa.


Tämä KOIRA oli sympaattinen ja todella mielenkiintoinen kapistus: Ystäväni kanssa arvuuteltiin mikä sen oikea käyttötarkoitus on... Itse arvein että se voisi olla veitsen lepuuttaja, joten siihen tarkoitukseen sen sitten itselleni ostin. Pysyypähän voiveitsi pois pöytäliinaa sotkemasta! :=))

Näitä ihastuttavia kristallikuppeja minulla olikin jo muutama entuudestaan ja nyt löysin niitä lisää.
Myös näiden oikea, originaali käyttötarkoitus on täysin kysymysmerkki,
mutta itse aion käyttää niitä "luxus"-aamiaisella munakuppeina! Nyt vain vieraita odottamaan! :=)

Jotkut VANHAT ATERIMET ja OTTIMET ovat todella kauniita. Nämä 2 leikkelehaarukkaa, voiveitsen, tarjoilulusikan sekä salaattiottimet olen ostanut yksittäin sitä mukaa kun niitä on vastaan tullut.


Tämä vihreä VANHA LASIPULLO ei todellisuudessa ole kirpparilöytö, vaan löytö asuntomme piharakennuksesta aikoinaan kun talon ostimme. Todella kaunis ja näyttävä vanha pullo, joka puhdistettiin ja otettiin talteen olohuoneeseen.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Asuntomessut














Kohta on taas se ihana aika kesästä kun pääsemme ihastelemaan asuntomessutaloja, tällä kertaa Kokkolassa. Viime vuonna reissasimme päiväseltään ystäväni kanssa eräänä elokuun (todella!) hikisenä päivänä Kuopioon ihastelemaan (ja ehkä hetkittäin vihastelemaankin) messutalojen antia.
Kokkolan Asuntomessuja odotellessa, ihailkaamme viime vuoden Kuopion Asuntomessujen antia!


























Tässä olohuoneessa oli ihanan värikkäitä tekstiilejä

Tämä olohuone oli yksi suosikkejani jostain syystä.
Verhotangon osalta tosin oli  tehty vähän hassu ja poikkeava ratkaisu.


Aivan loistava idea yöpöydän lamppujen osalta!
Tällaisen ratkaisun aion vielä joskus toteuttaa itselleni!
Toki pistorasiat perinteisille pöytälampuille pitää mielestäni olla edelleen tämän toteutuksen rinnalla.


Tässä on mielestäni todella hienosti yhdistetty eri elementit väreillä: Huoneen yleisväri on hailakan roosa/liila, johon on yhdistetty kattauksessa vastaväri vihreä ja tummempi violetti.
MUTTA... Taulussa on samojen sävyjen lisäksi ORANSSIA(!) väriä, joka puolestaan on napattu sivupöydällä olevaan kukkakimppuun! Nokkela idea, joka yhdistää keskenään poikkeukselliset värit kuitenkin todella harmonisesti yhteen!


Ihanaa avaruutta olohuoneessa... Jal isäksi oma suosikkini kuvan vasemmassa yläreunassa:
Aivan kertakaikkisen hieno NAHKANOJATUOLI! Testasin sitä viime viikolla Maskussa ja se oli todella hyvän näköinen, siro ja moderni muotoilultaan sekä todella hyvä  istua!
Tahtoo 2kpl tällaisia omaan olohoneeseen vielä joskus (vaikka hinta olikin melkein tonnin per kpl!)


Loistava ja kaunis idea tuo takaseinän fototapetti. Tuo mielenkiintoa ja särmää muuten askeettiseen sisustukseen.


Ihanaa ihanaa helmiäishohtoista ja rosoista vessan seinäpintaa. TYKKÄÄN!
Mutta eikö tuota pistorasiaa olisi voinut sijoittaa johonkin muualle kuin keskelle seinää??
Edes vähän sivummalle vaikka...?? Tyylikäs kokonaisuus pilattu pienellä asialla... :=(


(joidenkin onnellisten) LUXUS-vaatehuone!
TYKKÄÄN TYKKÄÄN TYKKÄÄN! :=))


Kiva ja erilainen idea kylpyhuoneen shampoo- yms pulloille.


Tyylikäs katos roskille ja polttopuille. Tämmönen meille kiitos! :=)


Ja tyyliä pitää(isi) olla myös puutarhassa.
Kukahan siistisi myös meidän marjapensaat tämän näköisiksi ja korjaisi viime talvena rikkoutuneet tukikehikot...?? Anyone?? :=)


Tämä oli sitten sarjassamme niitä vihastuksia... Hana on todella hieno, mutta tuo punainen valaistu malja-allas... *huokaus* Voisin kuvitella kyllästyväni tähän TODELLA äkkiä...

...ja tämä vessan lamppu!! VOI KAUHIA!!! Kaikkea ne keksii!! :=))

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Beibi-Fotoilua

Lapset ovat sitten haastavia kuvattavia. Yksittäinen (hyvä) ilme kestää sekunnin murto-osan ja se on ohi jo ennekuin ehdit tajuta että se meni jo... Viimeviikolla olin kuvaamassa 3kk:n ikäistä pikkumiestä ja sain kuin sainkin napattua "filmille" myös jokusen hymykuvankin! Jes!
Lapsia kuvatessa on myös haastavaa, ja joskus vaikeaakin, keksiä eri kuvausideoita ja kuvakulmia. Googlen kuvahaulla on hyvä selailla kuvia siitä aihepiiristä tai sillä hakusanalla, jollaista kohdetta/tilaisuutta on menossa kuvaamaan. Siellä näkee paljon erilaisia valokuvia ja voi katsoa millainen kuvakulma tai idea miellyttää omaa silmää ja mikä ei. Tässä on yksi kuva viime viikolta, jonka kuvakulma -idean sain tosin vasta kuvanottohetkellä ja jotenkin tämä kuva nousi yhdeksi sen kuvausreissun suosikikseni.

Tuijotuskilpailu Mr.Nallen kanssa...? :=)

Kameratarvikkeita

Ystäväni oli löytänyt netistä dealextreme. com -sivuston, josta ovat tilanneet kaikkea pientä, kivaa kamera-sälää. Hinnat siellä ovat aivan uskomattoman edulliset ja valikoima laaja. Toki pitänee muistaa, että hinta ja laatu kulkevat aina käsi kädessä, mutta uskoisin että siellä myytävät pienet, käytännön apuvälineet ovat varsin ok tuotteita ja palvelevat tarkoitustaan suhteessa hintaansa nähden.

Itse ajattelin tilata sieltä mm. objektiiveille alla näkyviä suojapusseja, jokaiselle objektiiville oman kokoisensa. Pussukassa on kätevä kiinnityslenkki, jolla sen voi napsauttaa kiinni esim. farkkujen vyölenkkiin! Tarpeellinen apuväline, jota olisin tarvinnut jo aikaa sitten ainakin ziljoona kertaa! :=) Kuvitteleppa tilanne, jossa olet ottamassa vaikka vain paria fotoa jossain "äkkiä", mutta haluat napata ne 2:lla eri objektiivilla. Kätevä apuväline, ettei tarvisi koko varustelaukkua raahata mukana taikka miettiä mistä saisi kolmannen käden itselleen avuksi...!!! :=)


Ai niin ja toinen ihan MUST juttu on tämä, myöskin ziljoona kertaa kaivattu vekotin: Narulla varustettu linssin suoja! Hitsi kuinka monta kertaa sitä onkaan miettinyt et "mihinkäs mä sen laitoinkaan..??" Tässä hankintalistalla oleva (meille harvapäille suunniteltu) linssinsuojus:

Lisäksi suunnittelin hankkivani sieltä samalla myöskin mm. navigaattorille kovakantisen suoja-/säilytyskotelon. Valikoimassa näkyy löytyvän monen eri kokoisia ja värisiä... Ja mikä parasta tietenkin: Löytyy myös paljon "naisten kuoseja"... :=)) Itse ajattelin tilata tällaisen, joko pinkkinä tai harmaanvalkoisena!
Tuotteet toimitetaan ilmeisesti ihan suht nopsaan, joten ei muuta kuin shoppailemaan! Käykäähän tutustumassa linkkiin! :=)

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Sisustustarrat

Löysin taannoin eräästä marketista todella edullisia sisustustarroja, joita en ole vielä laittanut paikoilleen, koska en ole keksinyt niille täydellistä sijoituspaikkaa. Tosin voi olla etten niille nyt tähän hätään niin uutterasti yritäkään löytää käyttökohdetta, vaan säästän ne myöhempää käyttöä varten...

Netistä löysin myös aikoinaan muutaman aivan kertakaikkisen ihastuttavan sisustustarra -mallin. Kauniita tekstejä ja kauniita fontteja. Tässä muutama niistä:

Tämä teksti sopisi enemmän kuin nappi otsaan meille! Hah! :=))


Tämä resepti olisi todella kaunis, jossain sopivassa kohdassa keittiön seinällä
Tämä olisi todella kaunis ja koskettava teksti vaikka makuuhuoneen seinällä <3

Ihana ranskankielinen sisustustarra, jossa todella kaunis fontti.
Harmi vain kun oma ranskan kielen opiskelu lukioajoilta on näköjään mennyt täysin harakoille,
sillä en ymmärrä paljoakaan mitä tässä lukee... :=/


Tässä lyhyessä tekstissä on isosti sanomaa