keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kattolampun tuunausta

Tulevan askarteluhuoneeni työpöytä oli pitkään työvaloa vailla. Vaikka huone ei ihan vielä valmis olekaan, olin jo etukäteen katsellut erilaisia industrial -tyylisiä valaisimia, mutta järkiään kaikissa hinta oli aivan liian korkea, sillä olin jo aikaa sitten päättänyt, etten aio tuhlata kyseiseen työvaloon yhtään enempää kuin on pakko. Tässä muutama lamppu, jonka tyylisiä olen katsellut ja ihaillut:
Tämän ihanan industrial -tyylisen kattolampun bongasin Kokkolan Asuntomessuilla.
Valmistajaa tosin en hoksannut silloin siellä kysyä. :=(
Myös tätä vaihtoehtoa haikailin, käsittääkseni Pentikin(?) mallistoa.
Mutta jo päällepäin näkee, että kallis on! :=))
Tämä Peroban industrial-valaisin olisi aivan sairaan hieno,
mutta niin on hintakin: 165euroa! :=))
www.peroba.fi

Toissa viikolla sitten puolivahingossa bongasin Citymarketin mainoksessa mielenkiintoisen peltisen alumiinisen kattovalaisimen, joka (paremman puutteessa) oli muodoltaan/malliltaan ihan sopiva. Lisäksi se oli hinnaltaan TODELLA sopiva, Plussa-kortti alennuksen jälkeen lampulle jäisi vaivaiset 20euroa hintaa. :=) Lähdin heti seuraavana päivänä paikan päälle katsomaan sitä livenä ja hyvähän se oli. Niin siis hyvä lamppu TUUNATTAVAKSI...!!! :=)

Muutama päivä sitten soitin hyvälle ystävälleni, joka on aivan kertakaikkisen taitava tuunaamaan kaikkia uusia ja vanhoja tavaroita. Pyysin häneltä pientä "tuunaus"-palvelusta ja hetkeä myöhemmin me sitten olimme (minä ja uusi peltilamppuni) matkalla hänen luoksensa. Ja simsalabim!
Tällainen lopputulos tuli sitten siltä kyläreissulta:

Citymarketin peltilamppu ENNEN ja JÄLKEEN tuunauksen! :=)
Hinta/laatu -suhde erittäin kohdallaan ja helppoa kuin heinänteko:
Vähän spraymaalia (mattamustaa & ruskeaa) sekä pieni pala hiomapaperia! :=)

Ei nyt ihan Peroban ja Pentikin veroinen, mutta ajaa asiansa vallan mainiosti!
KÖYHÄN NAISEN INDUSTRIAL-VALAISIN KIITTÄÄ JA KUITTAA!! :=)))

3 kommenttia:

 1. Rouva hyvä, kannattaisi muistaa, että lamppu ja valaisin ovat kaksi eri asiaa. Lamppu on se valonlähde, joka ruuvataan tai muulla tavalla kiinnitetään valaisimen sisään: hehkulamppu, loisteputki tai energiansäästölamppu, tai vaikka led-lamppu. Valaisin on sitten se laite, johon lamppu kiinnitetään. Eli se peltihäkkyrä Citymarketista on valaisin eikä lamppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olet täysin oikeassa, mutta liekö kauhea vääryys, jos ja kun puhekielessä usein puhutaan valaisimesta lamppuna...? Useinhan me ihmiset puhutaan jalkalampuista, seinälampuista, pöytälampusta jne... :=) Lopputulos kai on se tärkein? Eli lukija/kuulija ymmärtää mistä puhutaan ja saamme "valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa..." :=))

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista