tiistai 21. kesäkuuta 2011

Löytöjä kirppareilta

Kirpparit ovat yksi vapaapäivieni suuria intohimoja. Kirpparit ovat siitä kummallinen paikka, että siellä herää aivan käsittämättömän suuri uteliaisuus: Koskaan et tiedä minkä aarteen joku on tuonut myyntiin edullisesti! Mutta fiksu on ollut se, joka kirpparit yleensäkään on keksinyt: Mikä oiva tapa se onkaan tosiaan kierrättää tavaraa! Viime viikonloppuna pidimme itsekin hyvän ystäväni sisustusliikkeen pihapiirissä kirppari-/rompetori -päivän. Moni itseä jo kyllästyttänyt esine löysi uuden kodin. Molemmat osapuolet hyötyivät ja kokivat suurta tyydytystä ja iloa: Myyjänä minä sain turhat tavarat pois nurkista pölyttymästä pientä korvausta vastaan ja ostaja löysi ehkä kauan etsimänsä "aarteen"... WIN-WIN -situation! :=)

Omasta mielestäni kirppareiden perusidea on tehdä halpoja löytöjä ja siellä on lupa tehdä (jossain määrin turhiakin) heräteostoja. Eurolla jos on jotain ostanut hetken mielijohteesta, niin eipä sitten harmita, jos ostos jääkin jostain syystä käyttämättä! :=) Surullista kirppareilla vain on se, että valitettavan moni myyjä on ikään kuin unohtanut tuon perus-idean: Tavaroita yritetään myydä ihan tolkutomilla hinnoilla, joskus jopa yli kaupan hinnan. Se jos mikään harmittaa, jos löydät jonku mieluisan tavaran ja hinta hipoo pilviä... Toinen asia, joka tympäsee on myyjät, jotka ovat kantaneet kaikenmaailman (suoraan sanottuna) ROSKAT myyntiin. Miten kukaan voi luulla, että yhtään kukaan ostaisi rikkinäisiä ja käyttökelvottomia tavaroita, esimerkkinä mainittakoon aikoinaan näkemäni partakone, jossa luki ettei se toimi. Siis haloo! Ja mikä kauheus ja ällötys onkaan käytetty kosmetiikka kirppareilla: Loppuunkäytettyjä huulipunia, härskiintyneitä aurinkorasvapurkkeja, joissa on tilkka jäljellä jne jne... YÄK sanon minä!

Onneksi on kuitenkin paljon kirpparimyyjiä, jotka noudattavat minunkin suosimaa kirppari-ideologiaa eli hyvää tavaraa halpaan hintaan. Tässä muutama esimerkki omista viime aikojen kirpparilöydöistäni:


Tähän hopeansävyiseen KERAMIIKKAMALJAKKOON aion tehdä silkkikukka-asetelman.
Tällä hetkellä tosin siinä tököttää tuo yksittäinen oksa odottamassa ideaa millainen asetelma siihen tulisi.

Tämä RUUKKU ja TEKOKUKKA löytyivät samalta kirpparilta.
Ruukku oli alunperin kiiltävän (todella teennäisen) hopean värinen, mutta ystäväni ideasta
siihen suhautettiin vähän mattamustaa spraymaalia ja ilme muuttu täysin!


LASIPURKKI, jonka hintalapussa luki, että se olisi Iittalan. Itse epäilen kyllä sitä todella vahvasti, koska en ainakaan ole koskaan nähnyt että Iittalalla olisi tällaisiä purkkeja ollut. Mutta niin tai näin, jollain tapaa nätti se on. :=)


Tämä TEESIHTI & aluskuppi kirpparilöytö on todella arkinen eikä kovin kauniskaan.
Mutta koska se vaikutti todella käytännölliseltä vekottimelta, niin se sai muuttaa meille!
Ja sitä se kyllä on ollutkin ja se on ollut meillä siitä lähtien ahkerassa käytössä! :=)Näin kauniita SUOLA- JA SOKERISIROTTIMIA en ollut koskaan nähnyt, joten ne oli pakko ostaa.


Tämä KOIRA oli sympaattinen ja todella mielenkiintoinen kapistus: Ystäväni kanssa arvuuteltiin mikä sen oikea käyttötarkoitus on... Itse arvein että se voisi olla veitsen lepuuttaja, joten siihen tarkoitukseen sen sitten itselleni ostin. Pysyypähän voiveitsi pois pöytäliinaa sotkemasta! :=))

Näitä ihastuttavia kristallikuppeja minulla olikin jo muutama entuudestaan ja nyt löysin niitä lisää.
Myös näiden oikea, originaali käyttötarkoitus on täysin kysymysmerkki,
mutta itse aion käyttää niitä "luxus"-aamiaisella munakuppeina! Nyt vain vieraita odottamaan! :=)

Jotkut VANHAT ATERIMET ja OTTIMET ovat todella kauniita. Nämä 2 leikkelehaarukkaa, voiveitsen, tarjoilulusikan sekä salaattiottimet olen ostanut yksittäin sitä mukaa kun niitä on vastaan tullut.


Tämä vihreä VANHA LASIPULLO ei todellisuudessa ole kirpparilöytö, vaan löytö asuntomme piharakennuksesta aikoinaan kun talon ostimme. Todella kaunis ja näyttävä vanha pullo, joka puhdistettiin ja otettiin talteen olohuoneeseen.

2 kommenttia:

  1. Tuo iittalan lasipurkki on riihimäen lasipurkki ... joissakin niissä pohjassa on R 1 tai R 2 ym..
    ja tuo vihreä pullo on Helena Tynellin riihimäellä valmistettu lankkupullo.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos yksityiskohtaisista faktatiedoista! :=)

    VastaaPoista